2011. február 17., csütörtök

Garzon, panel – Kényelmesen 40nm-en

Ez a kis lakás, csak 40 négyzetméteres, de minden kényelemmel és komforttal ellátott. A renoválás előtt egy nagy tér volt az egész helyiség, egyetlen multi-funkciós szoba. Nem volt benne semmilyen térelválasztás, funkció elszeparálás, ám a tulajdonosok a lakberendező segítségével ezt most megváltoztatták. A végeredmény olyan jóra sikeredett, hogy mi is tanulhatunk belőle.

Az egyik megtanulható lecke a színek felhasználása a zónák elválasztására. Igazán otthonos hatású, ha egy adott szín visszaköszön a lakás más pontjain is, ám változó színintenzitással. A lakás legvilágosabb pontja az étkező, melynek falát a 2011-es év trendjének megfelelően, lonc-rózsaszínűre festették.

Bár a konyha meghatározó színe a szürke, ám az étkező rózsaszínű fala visszaköszön a kis, kerek, szőnyegekben, és egy-egy apróbb tárgyban.  Ugyanez az árnyalat jelenik meg itt-ott, a fürdőszobában, és a nappaliban is. A kicsi, ám nagyon praktikus konyhába befért minden fontos gép: a mikró, a sütő, és a mosogatógép, sőt itt kapott helyet a mosógép is. A rövid konyhapult elegendő az előkészítésre, főzésre. A konyhát az étkezőtől egy üvegfal választja el, ami szinte láthatatlanul tűnik el a szemek elől. Kis lakásba, kis étkező jár, ám ez is bőségesen elegendő egy-két fő leültetésére (az asztal kiemelhető a térbe szükség esetén). A modern vonalú, akril szék szinte láthatatlan, ami ismét csak növeli a térérzetet.

Hasonló trükköt vetett be a lakberendező a nappali és háló zóna elszeparálására. Itt egy tolóajtó tölti be a feladatot. A nappali rész szekrényfala sok polcból és üvegajtós elemből áll. Ez tágasabbá, áttekinthetőbbé és légiessé teszi az amúgy is pöttömnyi teret. Ránézésre egyszerű könyvespolcnak tűnik, ám az üvegajtók visszatükrözik a teret, így nagyobbnak láttatja a teret - és még port sem kell törölni olyan gyakran.
A kényelmes kanapé díszpárnáiban, és a mellett álló fotelben ismét a 2010-es és 2011-es Panton trendszínek (türkiz és lonc) köszönnek vissza.

A fürdőszoba barna szekrénye és a fehér szaniterek kifejezetten frissé, és fiatalossá teszik a szürkés árnyalatú fal-, és padlócsempével burkolt teret. Ebben persze a méretes tükör és üvegfelületek is segítenek. A lakás többi részével az összhangot a rózsaszín orchidea teremti meg.

A bemutatott apartman jó példája annak, hogy egy ügyes lakberendező segítségével még 40nm-ből is kellemes és esztétikus otthont lehet varázsolni.

üdv...../Design Doki


Forrás: http://www.digsdigs.com/how-to-design-40-square-meter-apartment-comfy/

Nincsenek megjegyzések: